Smarte tools til skift af DNS (Proxy)

Er du en af dem, der ikke ønsker begrænsning af indhold online, så er du en af mange – jeg er selv modstander af geoblokering af forskellige online-tjenester, vi skal alle have samme adgang. Og i dag, vil jeg fortælle dig om to værktøjer, der kan hjælpe med netop dette.

Det første program hedder Unlocator og det er et program, der nemt og lige til kan skifte din DNS. Din DNS-server er den, der stiller en IP-adresse til rådighed og det er den der sikrer dig, at du kan identificeres rundt omkring, når du bevæger dig på Internettet – det er så at sige, din online adresse. Denne bruger forskellige tjenester også til at vurdere hvor du kommer fra, og med en service som Unlocator, kan du meget nemt forbinde til en anden DNS-server, der så skjuler din rigtige IP-adresse og i stedet for at sige du kommer fra Danmark, måske siger du kommer fra Kina eller USA.

Unlocator er et rigtig populært valg, i forhold til streamingtjenester men her findes der også et andet mindst lige så populært, ved navn Unblock US. Unblock US er i realiteten meget lig Unlocator, men det koster penge hvor Unlocator er gratis at benytte. Der er dog fordele ved Unblock US fremfor Unlocator, og en af disse er understøttelsen af tjenester, Unblock US tilbyder at fjerne blokering fra flere tjenester end Unlocator og er derfor mere populært.

Det er nemt og lige til at se Netflix fra USA, hvis du bruger Unblock US eller Unlocator. Begge services giver en gratis prøveperiode og den ene er helt gratis, så derfor vil jeg anbefale dig blot at prøve dem begge og se hvilken, der er bedst for netop dig. Inden du begynder at ændre DNS mv. bør du tage en kopi eller printe din nuværende opsætning, så du kan huske den, i tilfælde af at du vil rulle tilbage igen.