Lyden af ravfund klinger så godt

Ja, det er ganske vist. Måske er barndommens lærdom gået lidt fløjten her i voksenlivet, men som børn vidste vi alle, at alle materialer afgiver lyd, når man slår på det – selv ravfund har en speciel klang – se mere her. Men lige netop det materiale var nok ikke lige det, vi havde fingrene i som børn. Derfor har vi nu valgt at sætte det på dagsordenen i dagens blogindlæg.

Hos os på Lyd og Medier-redaktionen går vi gerne på jagt efter nye, revolutionerende opdagelser i videnskabens verden, og som ovenfor nævnt har vi i dag en lille lækkerbisken til jer, som vi selv synes rummer mange spændende overraskelser, nemlig lyden af ravfund.

Ravfund klinger forskelligt alt efter størrelse

Vi havde foretaget lidt research på området, men vi syntes, at vi selv måtte tage på feltarbejde og lave en naturvidenskabelig undersøgelse. Derfor tog vi den forgangne uge til Jylland for at opstøve diverse ravfund i alle størrelser.

Udstyret med ravlygter og ravbriller begav vi os ned til stranden ved Vesterhavet for at lede efter ravfund, og der gik ikke længe, før vi havde fanget det første ravfund. Men det var nu lidt klejnt, og selv om øvelsen var kvalitativ, mente vi, at en større portion nu nok var at ønske sig.

Således brugte vi hele den lange lyse sommernat på at lede efter ravfund, og ved morgengry havde vi fået fyldt vores lille Netto-pose op med gode ravfund i alle størrelser. Efter en lille velfortjent lur på badehotellet gik vi i gang med vores eksperiment, som i al sin enkelthed gik ud på at undersøge, hvorvidt ravfund havde forskellig klang alt efter størrelse.

Vi kender det jo lidt fra musikkens verden – jo kortere end klaverstreng er, des lysere er den og vise versa. Det drejer sig nemlig om strengens svingninger. Vi ville undersøge, om det forholdt sig på samme måde med ravfund, og dér gjorde vi faktisk en fantastisk opdagelse, som vi forventer, vil ryste den naturvidenskabelige verden en hel del.

Nye revolutionerende forsøg med ravfund 

Præcis som vores tese postulerede, kunne vi finde evidens for, at ravfund faktisk giver lyd fra sig, når man slår på dem. Og ganske som vi formodede, viste det sig også, at små ravfund klinger højere og kortere end store ravfund. Det er en ganske vidunderlig følelse, når man gør et så gennembrydende forskningsresultat på området for ravfund, som faktisk kan bruges i den virkelige verden.

Vi vil selvfølgelig anbefale dig at gå i vores fodspor og efterprøve vores nye teori om ravfund og dens klang. Det er vigtig viden, som absolut fortjener at blive alle mands eje til hver en tid – også i dette århundrede.