Mountainbike lygter – den mørke tid er over os

Vi er gået mørke tider i møde og det er tid til at få skiftet batteriet i cykellygterne. Her er nogle ting, du skal være opmærksom på.

Med hensyn til effekt vil vi sige, at de bedste mountainbike lygter kommer med omkring 1.500 til 2.000 lumen (lumen er målingen for lysudbyttet, jo højere jo bedre). Almindeligt lys til hjelmen behøver ikke at være så kraftigt, her kan du slippe afsted med 700-900 lumen, men dette lys skal være lidt mere fokuseret eller koncentreret.

Når det kommer til skovture i mørke, er det vigtigt, at du har det rette lys. Lys skal danne en tunnel af lys, som baner vejen for dig og din mountainbike, samtidig med, at lyses bredes godt ud.

Fra årtier med test mener vi, at den bedste opsætning er, at kombinere et barlys med et hjelmlys. Et fast lys på styret er det lys, der skal gøre arbejdet for dig, det skal være det lys, der lyser stien op, så du kan se, hvor du skal hen. Hjelmlyset er lidt mere dynamisk og er god til detaljer, samt til at tilføje dybde og kigge rundt i hjørner og over forhindringer.

Et bud på en supergod mountainbike lygte kunne være denne

Lygten har følgende specifikationer:

Led type: 8xCREE XM-L T6 led
Ladetid: ca 3,5-4,0 timer
Batteri: 8.4v 10.400mAh genopladeligt UltraLED Gold vandbeskyttet batteri
Vægt lygte: 300 gram
Luminous flux: 8000 (8 x 1040 nominel lumen)
Vægt af batteri: 270 gram
Vejledende brugstid: brugstid på op til  2 – 2.5 timer
Materiale: Aluminium