Savner du de gamle arkade spil?

Hvis du ligesom mig er af den lidt ældre generation, som havde en Commodore 64 som den første computer – så savner du måske nogle af de helt gamle spil som: The last ninja, Mario, Zelda, Supersonic, mfl.

Det er der dog stadig mulighed for at spille nogle af disse spil, da der findes flere sider på nettet, både danske og udenlandske som har samlet en god bunke af disse sjove arkade spil, til fri benyttelse på deres hjemmeside.

Et godt eksempel som jeg faldt over forleden er fx. denne hjemmeside: Pigespil.dk – de har simpelthen samlet alle de bedste pigespil igennem tiden og kombineret dem med nogle nye ligeså. Stort udvalg af sjove computerspil til piger uanset alder, hvis man blot ønsker noget god underholdning.

Skal udvalget være mere end lige til piger, ja så kan der selvfølgelig også findes det – og et godt bud på en god database af online spil kunne være denne engelske hjemmeside. 

Spiludviklingen igennem tiden

De computerspil vi ser ramme gaden anno 2014 er grafisk af en helt anden kaliber, end de spil vi så tilbage i de gamle Commodore 64 og konsol dage. Det er der selvfølgelig en grund til – da computer teknologien har gjort det muligt i form af bedre hardware, internet, osv.

Dette er en udvikling som vil blive ved, selvom man dog i nyere tid ikke har kunne mærke den teknologiske fremgang så voldsomt som hidtil. Det er som om at man for en periode har nået et peak.

Et godt bud på noget teknologi der vil kunne sætte helt nye højder for spiloplevelser er de nye Oculus Rift reality briller – som endnu ikke har ramt markedet officielt. Dog har der været posted en masse Youtube klip som virkelig viser at disse briller kan give en helt unik oplevelse.

Du kan se et eksempel på dette i videoen herunder:

Spillekonsollerne bliver også ved at udvikle sig

mario

Huske du de gamle Mario spil?

Når man snakker om computerspil så kommer man ikke uden om spilkonsoller. De har ligesom PC’en været igennem en kæmpe udvikling siden de første konsoller som Nitendo, Sega og Playstation.

Idag er de ligeså hurtige som PC’erne hvis ikke hurtigere – og de tager mere og mere over fra PC’en, da softwaren i disse maskiner nu har gjort det muligt at bruge dem til at streame TV og surfe på internettet, via din fladskærm.

Noget som konsollerne stadig mangler, er dog at gøre spillene mere virtuelle i form af fx. virtuelle briller som nævnt ovenover. Nintendo Wii har dog prøvet at udvikle dette med deres controller enhed, som gjorde at man b.la. kunne spille bordtennis, boksning, og andre sports aktiviteter foran skærmen – med succes, men med store forbedringer i selve den virtuelle oplevelse.

Derfor kan det blive interessant at følge i fremtiden, om en brille som fx. Oculus Rift vil kunne blive integreret med fx. Playstation eller en Xbox – som ville tag spillene op på et helt nye niveau.