Ultra HD TV

Ultra HD TV – hvad du bør vide

Er der noget som har været under en kæmpe udvikling igennem tiden, så er det TV’et!

De fleste af den ældre generation husker TV’et som værende en kæmpe kasse, med et meget lille udbud af TV kanaler, og ikke i en speciel god kvalitet. Det er der dog blevet ændret meget på igennem tiden – og teknologien har gjort det muligt at se TV i nogle helt utrolige opløsninger, og på fjernsyn som er blevet så smarte og flade, at man nærmest bruger dem som udsmykning i hjemmet.

Salget af fladskærme har dog siden 2009 hvor det peakede, været i en kraftig tilbagegang. Det er som om at teknologien har haft nået et niveau, hvor der ikke rigtigt kunne leveres noget helt ekstra ordinært – som ikke allerede findes.

Det ændre sig måske fra i år af – da der nu er nogle helt nye modeller på vej, med store forbedringer.

Ultra-HD TV – det sidste nye

Ultra HD TVDe store fladskærms producenter har nemlig på de nyeste teknologi messer fremvist nogle fladskærme som virkelig er forbedret, når man kigger på opløsningen.

De gamle fladskærme vi kender leverede et Full HD opløsning billede i en std. opløsning på 1028p. Hvor at de nye såkaldte “Ultra HD TV” kan levere en opløsning som er er 4x højere!

Det forventes endda i fremtiden at der vil komme 8k Ultra HD fladskærme – som navnet antyder, vil kunne levere hele 8 gange højere opløsning end det Full HD som vi kender nu.

Mere end bare opløsning

Det er ikke kun på opløsningen af billedet som er blevet væsentlig forbedret, også farverne, billeder pr. sekund og farverum har fået et ordentligt boost.

Der er dog en vis usikkerhed omkring det på nuværende tidspunkt – om man rent faktisk vil kunne udnytte disse forbedringer ved almindelig TV brug, da TV stationerne simpelthen ikke kan levere billeder pr. sekund som er højt nok til at TV’et kan udnytte det.

Kurvede designs

Designet på de nye fladskærme er også blevet forbedret. Og nogle af de nye topmodeller som blev fremvist på teknologi messer fornylig – viste kurvede designs, hvor forbrugeren selv kan vælge hvor meget han ønsker at skærmen skal “kurve.

Dette kan justeres via fjernbetjeningen – og skulle eftersigende give en langt større billedeoplevelse end ved et normalt TV. Dette skulle også være grunden til at nogle af de største biografer i verden, vælger at bruge kurvede skærme – fremfor flade.

Hvis du gerne vil vide mere om Ultra HD tv – så kan du læse mere i denne engelske artikel.