Har Snapchat brudt deres egen koncept?

Snapchat er en applikation til smartphones som blev udgivet i september 2011. Siden udgivelsen har brugerne verden over virkelig taget Snapchat og dens funktioner til sig – rent faktisk så meget, at de fornylig fik et tilbud på hele 3 billioner dollars af det største sociale medie i verden, Facebook.

Det valgte de to stiftere af Snapchat dog at takke pænt nej tak til, formentlig fordi de mener at der er så meget mere potentiale i Snapchat i fremtiden.

Konceptet bag Snapchat

Snapchat

Idéen bag Snapchat er at man kan tag et billede og sende til en ven, bekendt eller andet – og efter cirka 10 sekunder bliver billedet så slettet på ens smartphone igen, medmindre man vælger at tag et screenshot af billedet. Hvis man tager et SS så vil modparten dog blive informeret om det i form af en besked, og så vil man i de fleste tilfælde nok ikke blive så populær.

Opdatering af Snapchat i 2014

Snapchat har dog i deres nyeste opdatering valgt at implementere en chat funktion, både via tekst – men også med mulighed for at bruge smartphonens kamera til at videochatte. Og det er her at folk er begyndt at spekulere i om Snapchat er gået over stregen, og rent faktisk har brudt deres eget koncept, som var at man blot skulle kunne sende billede, som herefter blev slettet.

Det skal vi være op den til enkelte at vurdere, vi er dog stadig fan af Snapchat her på redaktionen – og vi tror at denne app vil blive endnu mere populær i 2014.

Og hvis det holder stik, så bliver det sjovt at følge om Facebook vil få fingrene i app’en på et senere tidspunkt, da alt tyder på at de går efter at være social medie kongen nr 1 i verden.

Lidt sjove stats omkring Snapchat

Herunder har vi samlet lidt facts omkring denne nye populære app.

  • Snapchat blev lanceret i 2011 af de unge udviklere: Daniel Smith, David Kravitz, Bobby Murphy, Evan Spiegel
  • Hverdag bliver der “snappet” over 350 millioner billeder worldwide
  • Ejerne af Snapchat afslog et gigantisk tilbud fra Facebook i november 2013 – på 3 billioner dollars!
  • 70 % af brugerne af Snapchat siges at være kvinder
  • 12 % af de samlede “snaps” bliver delt med flere end en bruger
  • Snapchat står for 5 % af de samlede selfie billeder på sociale medier

Hvis du gerne vil vide mere om afslaget fra Facebook, så kan du læse et spændende indlæg her. (engelsk)